Ce inseamna content marketing?
Cunoscut si sub denumirea de branded content, content marketing-ul este o strategie de marketing bazata pe dezvoltarea si distribuirea de continut relevant, util – articole de blog, advertoriale, comunicate de presa, postari pe retelele sociale, e-mailuri, videoclipuri si alte asemenea – clientilor actuali si potentiali. Facut in mod corect, arata clar ca o companie isi apreciaza clientii.
Daca ai o afacere, trebuie sa stii ca vei avea nevoie mereu de content marketing daca iti doresti sa stabiliesti si sa intretii relatia cu clientii existenti sau potentiali. Atunci cand un client se gandeste la compania ta ca la un partener interesat de succesul sau si ca la o sursa valoroasa de sfaturi si indrumari, este mai probabil sa o aleaga cand este momentul sa cumpere.
Practic, content marketing-ul este folosit de catre companiile ce doresc sa genereze mai multe lead-uri, sa educe piata pe care activeaza si, desigur, sa atraga mai multi clienti.
De stiut insa ca marketing-ul de continut, desi se refera in cea mai mare masura la cel de tip online (articole, carti electronice, white papers, ghiduri digitale, infografice, videoclipuri, studii de caz, etc.), poate fi folosit eficient si offline (afise, flyere, interviuri, direct mail, etc.).
De ce este important content marketing-ul?
Content marketing-ul este o tactica de baza, dovedita ca functioneaza. De asemenea, ofera avantaje semnificative. Arunca o privire asupra statisticilor legate de acest tip de marketing:
- Companiile care apeleaza la content marketing obtin cu 67% mai multi potentiali clienti decat alte companii;
- 47% dintre cumparatori citesc cel putin 3 articole legate de produsul pe care il achizitioneaza;
- Companiile care utilizeaza content marketing au rate de crestere cu aproximativ 30% mai mari decat firmele care nu il utilizeaza.

Prin ce se diferentiaza content marketing-ul de copywriting?
Content marketing-ul se realizeaza, in principal, pentru a construi loialitate din partea clientilor, livrandu-le informatii valoroase. Asadar, este o metoda de comunicare cu actualii si potentialii clienti, ce nu are ca scop principal vanzarea.
In schimb, copywriting-ul se face pentru a atrage persoana ce citeste continutul, in asa fel incat sa realizeze o actiune specifica: sa confirme un mail, sa isi creeze un cont, sa cumpere, etc. si se refera la scrierea efectiva a unui text cat mai convingator.