Toti cei care detin un business online stiu cat de importanta este optimizarea SEO. De regula, optimizarea SEO este facuta pe text, adeseori fiind neglijate imaginile. Acest lucru deschide o oportunitate uriasa pentru cei care doresc mai mult trafic. Optimizarea imaginilor poate sa atraga foarte multi vizitatori care obisnuiesc sa foloseasca Google Image pentru a cauta diverse informatii.
Cum faci sa optimizezi corect imaginile dintr-un text?
Pe langa faptul ca trebuie sa cauti imagini cat mai relevante pentru textul respectiv, pe care sa le introduci intr-un mod natural in structura acestuia, este bine sa bifezi o serie de pasi care sa transforme aceste imagini in instrumente eficiente de promovare:
1. Asigura-te ca dimensiunile imaginilor sunt cele corecte. O imagine bine optimizata are o calitate foarte buna, insa are dimensiuni reduse. In general, nu trebuie sa aiba mai mult de 500 kb, in asa fel incat sa se poata incarca cu usurinta. Este indicat sa alegi o dimensiune standard pentru toate imaginile dintr-un site, in asa fel incat designul acestuia sa fie uniform;

2. Alege formatul imaginii. Majoritatea celor care administreaza un site neglijeaza formatul imaginii. Exista mai multe formate, insa cele mai populare sunt JPG sau PNG. JPG sunt imagini cu dimensiuni reduse si o calitate mai scazuta, in timp ce PNG sunt imagini de inalta calitate si de dimensiuni mai mari. Pentru site-urile care pun foarte mare accent pe fotografie, PNG sunt imaginile cele mai potrivite. Pentru cele care folosesc fotografiile doar pentru a evidentia textul, JPG este mult mai potrivit;
3. Alege o denumire potrivita pentru imagine. Evita sa lasi denumirea standard a imaginii achizitionate dintr-un magazin de profil. Nu ajuta pe nimeni titlul “ Image 010101”. Cel mai bine este sa ii dai un titlu relevant pentru ceea ce reprezinta. Daca imaginea ta prezinta un automobil Dacia de culoare rosie, titlul cel mai potrivit este “ masina Dacia rosie”. Astfel, cei care vor cauta un astfel de automobil pe Google vor avea toate sansele sa ajunga pe site-ul tau.
4. Creeaza un text alternativ. Textul alternativ este o alternativa prin care imaginea poate sa fie afisata sub forma de text, in cazul in care browserul vizitatorului nu poate sa o redea. Este bine ca textul alternativ sa descrie cat mai bine imaginea.
Daca selectezi imaginile potrivite pentru continutul pe care il promovezi si le optimizezi corect, poti creste destul de mult traficul de pe site. Procesul nu este unul greu si poate intra in rutina de pregatire a unui text. Tocmai de aceea, merita toata atentia.