Cat de important este hostingul pentru promovarea unui website?

Posted on
promovarea-unui-website

Atunci cand vine vorba despre promovare online, toata lumea incearca sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a atrage vizitatori pe site. Textele de buna calitate, structura corecta a site-ului, backlinkurile si prezenta in cat mai multe medii pot ajuta foarte mult.

De cele mai multe ori insa, toate aceste actiuni sunt inutile daca site-ul nu reuseste sa ofere o experienta corecta. De foarte multe ori, site-urile se incarca foarte greu, au probleme in ceea ce priveste anumite functionalitati si pot chiar sa fie virusate. Nu de putine ori, vinovatul pentru toate aceste probleme este hostingul.

Cat de important este hostingul in promovarea unui website?

Foarte important! De hosting depinde cat timp este prezent site-ul online, cat de multumiti sunt cititorii de interactiunea cu site-ul si de multe ori, care este pozitie in motoarele de cautare.

Ce trebuie sa cauti la un hosting pentru a te asigura ca este de calitate?

1. Asigura-te ca nu cade foarte des sau pentru perioade mari de timp! Orice server mai are probleme, insa este important ca aceste probleme sa fie cat mai rare. Momentele de indisponibilitate ale unui server pot avea un impact negativ asupra pozitiilor din SERP. De asemenea, pot aduce o doza foarte mare de frustrare pentru clienti;

2. Asigura-te ca iti poate oferi o incarcare rapida a paginilor. Timpul de incarcare a paginilor depinde intr-o foarte mare masura de hosting. Din pacate, Google tine cont de acest timp in momentul in care face clasamentul celor mai vizibile site-uri;

website

3. Incearca sa optezi pentru un server propriu. Desi ideea de Shared Hosting este foarte populara datorita pretului foarte mic, o astfel de optiune poate aduce o multime de probleme. Shared hosting inseamna gazduirea mai multor site-uri pe acelasi server, ceea ce inseamna ca fiecare site poate sa il afecteze pe celalalt. Daca un site de pe serverul tau ajunge sa aiba probleme de securitate, ai toate sansele ca si site-ul tau sa dezvolte aceeasi problema;

4. Cauta un server local. Un server amplasat pe plan local va reusi sa ofere o viteza mult mai mare pentru vizitatorii locali.

Investitia intr-un server de buna calitate nu este mica, insa merita din plin, in conditiile in care poate sa aib aun impact major asupra numarului de clienti.

Share & Like 🙂
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.