Importanta blogurilor pentru SEO

Posted on
Importanta-blogurilor-pentru-SEO

Unii oameni inca mai cred ca blogging-ul inseamna a scrie jurnale si povestiri. O alta conceptie gresita este ca blogging-ul este considerat o campanie de social media, ceea ce nu este. In randurile urmatoare vei afla ce este mai exact blogging-ul si de ce este important pentru SEO.

Care este scopul unui blog?

In ziua de azi, o postare pe blog poate fi un articol despre orice. Nu trebuie sa fie neaparat despre tine, asa cum era acum 20 de ani. De asemenea, nu este vorba despre produsele tale, deoarece blogurile nu sunt considerate instrumente de publicitate in 2021. In consecinta, blogging-ul despre cat de bun este produsul tau si de ce oamenii ar trebui sa-l cumpere este chiar considerat spam, nu doar de catre cititori, dar si de catre motoarele de cautare.

Asadar, ce este o postare pe blog in 2021?

O postare pe blog, in ziua de azi, este un articol valoros care ajuta cititorul fie sa rezolve o problema, sa obtina informatii valoroase, fie sa se distreze. Prin urmare, blogging-ul a devenit mainstream si fiecare companie angajata in marketing online, in special SEO, are cel putin un blog activ. Cu toate acestea, pentru a avea succes, postarile de pe blog trebuie sa fie de calitate.

Cum ajuta acest lucru in vanzari?

Valoarea SEO a unei postari pe blog

O strategie de blog consecventa, care consta in postari continue pe blog, bazate pe cuvinte cheie SEO profesionale si cercetare amanuntita a publicului tinta, va genera trafic catre postarile de pe blog – mult trafic! Cu toate acestea, acest trafic nu aduce neaparat vanzari.

Insa:

Daca creezi atat de mult trafic catre site-ul tau web, inseamna ca Google a inceput sa aiba incredere in continutul si site-ul tau.

Site-ul tau va fi din ce in ce mai bine clasat pe motoarele de cautare atunci cand Google observa ca accesarile pe blog sunt frecvente, iar rata de click este mare. Este ca un concurs de popularitate. Atingerea unui public mai larg va ajuta, de asemenea, sa cresti pozitiile in clasament pe Google cu toate celelalte pagini pe care le ai, cum ar fi paginile cu produse!

Cu alte cuvinte, semnalezi Google ca site-ul tau ofera continut valoros si merita sa fie clasat in fruntea paginilor cu rezultate ale motorului de cautare.

Odata ce ai stabilit aceasta incredere, este timpul sa vii cu o strategie de vanzari in jurul site-ului tau.

seo

Cat de des ar trebui sa postezi pe blog?

Ideal ar fi sa creezi continut de calitate pe blog de cel putin patru ori pe saptamana. O postare pe blog pe saptamana este considerata o crestere sanatoasa. O postare pe blog pe luna este mai buna decat nimic, dar este un ritm foarte lent.

In cele din urma, trebuie sa retii ca blogging-ul nu este considerat o campanie de social media in 2021. Mai important, postarile de blog te vor ajuta sa iti clasezi mai bine site-ul pe motoarele de cautare in general.

Si de aceea blogurile sunt o resursa importanta pentru SEO, chiar daca nu iti vor aduce vanzari directe.

Share & Like 🙂
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.