Media si Social Media Marketing. Ce trebuie sa stii?

Posted on
social-media

Termenul de media este preluat din engleza si reprezinta toate mediile de comunicare in masa. Daca pana la aparitia internetului mediile de comunicare in masa erau televizorul si radioul, astazi optiunile sunt mult mai variate. Social Media, spre exemplu, poate asigura o comunicare mult mai exacta cu oamenii/

Media a fost si va fi intotdeauna o varianta de promovare

Evident, inceputurile media au insemnat doar o forma prin care se comunicau ultimele stiri sau se livrau diverse forme de divertisment. Faptul ca o informatie putea sa ajunga rapid la milioane de oameni a transformat media si intr-o forma de promovare.

Promovarea prin intermediul TV-ului, a radioului si a internetului reuseste sa aduca o multime de clienti si sa puna bazele unei constructii de brand. Este motivul pentru care foarte multi administratori de business aleg sa se promoveze prin media marketing.

Social Media Marketing, o forma din ce in ce mai atractiva

In ultimii ani, Social Media Marketing s-a evidentiat foarte mult. Spre deosebire de promovarea clasica in media, promovarea pe retelele de socializare poate aduce urmatoarele avantaje:

  • Permite o targetare mult mai buna a publicului tinta;
  • Se face mult mai usor;
  • Este mai ieftina;
  • Permite interactiunea potentialilor clienti cu brandul.

Evident, pentru a fi eficienta, promovarea in social media trebuie sa respecte mai multe criterii de calitate. Conteaza extrem de mult mesajul pe care il transmiti in momentul in care promovezi un produs sau un serviciu, conteaza foarte mult culorile pe care alegi sa le folosesti si de asemenea, conteaza interactiunea cu oamenii. Nu in ultimul rand, conteaza extrem de mult targetarea pe care o faci. Este esential sa iti promovezi mesajul catre oameni care ar putea fi interesati direct de el, in asa fel incat costurile finale sa fie cat mai mici iar rezultatele cat mai mari.

Desi platformele de socializare (Facebook, Istagram, Tik Tok) iti pun la dispozitie instrumente de promovare, este indicat sa apelezi la profesionisti in momentul in care doresti un Social Media Marketing de calitate.

Profesionistii in domeniu pot face o analiza a produselor pe care vrei sa le promovezi, pot gasi cele mai bune solutii si te pot ajuta sa cheltuiesti cat mai putini bani pentru rezultatele cele mai bune.

Share & Like 🙂
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.