Sfaturi pentru un social marketing de succes

Posted on
social-media

Traim intr-o epoca in care socializarea se face mai degraba pe retele de socializare decat live. Acest lucru este bun, pe de o parte, deoarece ne tine aproape de toate persoanele dragi, insa poate sa aiba un impact negativ asupra socializarii directe.

Daca esti un proprietar de business, partea negativa a social media este inexistenta. Retelele de socializare sunt doar un instrument prin care ii poti convinge pe toti cei inscrisi pe ele sa iti cumpere produsele sau sa te asculte.

De ce Social Media pentru promovare?

1. Pentru ca este o solutie ieftina;

2. Pentru ca este o varianta rapida prin care poti raspandi informatiile pe care vrei sa le transmiti;

3. Pentru ca este o solutie confortabila prin care te poti promova;

4. Pentru ca nu exista limite in ceea ce priveste volumul de crestere. Promovarea prin social media iti poate aduce milioane de clienti, atata vreme cat iti optimizezi foarte bine produsul si mesajul.

Avantajele și capcanele social media și pediatrie – Laborator de analize  medicale – DrGolea

Sfaturi care te ajuta sa te bucuri din plin de efectele pozitive ale social media

1. Nu te promova de la inceput pe toate platformele. Exista zeci de platforme de social media si toate pot fi eficiente, intr-un fel sau altul. Este indicat sa nu te promovezi pe toate de la inceput, insa. Cel mai bine este sa alegi o platforma pe care sa o cuceresti, dupa care sa treci la alta.

2. Optimizeaza-ti foarte bine profilul de pe reteaua de socializare aleasa. Asta inseamna ca trebuie sa ai o poza reala si adecvata, sa ai o descriere cat mai corecta a companiei, sa treci toate informatiile de contact si sa ai linkuri catre toate cele medii in care esti prezent online.

3. Conecteaza-ti site-ul cu pagina de social media. Tot ceea ce apare pe site este bine sa apara si pe social media, deoarece traficul poate creste considerabil in felul acesta.

4. Nu uita de butoanele de social media pe site. Butoanele de like sau share pot avea un impact pozitiv asupra numarului de vizite de pe site si asupra numarului de urmaritari.

5. Pastreaza o activitate constanta. Una dintre greselile pe care le fac cei care administreaza pagini de social media este ca le promoveaza foarte bine la inceput, strang like-uri, dupa care uita de ele. O pagina de succes este o pagina cu activitate zilnica, care aduce mereu un plus de valoare si informatii de buna calitate.

Share & Like 🙂
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.