Care sunt componentele marketingului digital?

Posted on
social-media

Marketingul digital acopera tot procesul de promovare facuta pe internet. Indiferent ca este vorba despre un banner pe care il descoperi pe site-ul de unde iti iei informatiile, de o reclama video care iti intrerupe videoclipul de pe Youtube sau de o reclama pe care o primesti pe email, toate reprezinta marketing digital.

In general, marketing-ul digital este foarte complex si acopera mai multe tipuri de actiuni pe care cei care au site-uri le fac pentru a atrage vizitatori.

Care sunt principalele componente ale marketingului digital?

1. SEO. Este procesul prin care administratorii de site-uri obtin o pozitionare cat mai buna in rezultatele motoarelor de cautare. Scopul SEO ( search engine optimization ) este acela de a fi pe primele locuri in cautari pentru cautarile relevante. Procesul este unul dificil si foarte complex, insa poate aduce rezultate incredibile.

2. Marketing prin email. Emailul este o forma foarte eficienta de promovare, atata vreme cat folosirea lui este facuta corect. Este important ca marketing-ul prin email sa se faca doar catre persoane care il accepta si sa fie inteligent, in asa fel incat sa ii atraga pe acestia sa deschida mesajul.

3. Pay Per Click. Este o forma de publicitate online prin care se obtin vizite si se plateste pe fiecare actiune a utilizatorului. De regula, este adoptata de retelele de socializare sau de Google, care afiseaza reclame si primeste bani pentru fiecare click pe ele.

4. Marketing afiliat. Este o alta strategie prin care cei care au magazine online sau vand servicii pe internet pot obtine vizite si vanzari. Acestia sunt promovati de bloggeri cu care impart profitul, in momentul in care bloggerii genereaza o vanzare.

5. SEM. Este o combinatie intre SEO si PPC, in asa fel incat rezultatele in vanzari sa fie cat mai bune.

6. Marketing-ul prin continut. De foarte multe ori,marketing-ul prin continut este cel mai ieftin si cel mai eficient. Atata vreme cat scrii continut de foarte buna calitate, care le poate fi de folos utilizatorilor, rezultatele sunt incredibile.

site-web-afacere

7. Social Media Marketing. Retelele de socializare sunt din ce in ce mai folosite, strangand milioane de oameni activi in fiecare moment. Social Media Marketing poate fi extrem de eficient, atata vreme cat este facut fara a deranja.

Marketingul digital este o forma moderna de promovare, care incet, incet, inlocuieste promovarea prin bannere sau diverse solutii offline. Tocmai de aceea, orice business trebuie sa ii acorde o atentie sporita.

Share & Like 🙂
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.