5 sfaturi SEO care iti pot aduce mai mult trafic

Posted on
seo

Atunci cand ai un website, cel mai important lucru pe care trebuie sa il urmaresti este traficul. Rezultatele bune apar doar in urma unui trafic relevant, iar acest lucru este concretizat prin foarte multe metode de marketing existente pe piata.

Dintre toate variantele de promovare, cea mai adoptata si cea mai interesanta este SEO. SEO ( Search Engine Optimization) reprezinta toate actiunile pe care un administrator de site le face cu scopul de a-si duce site-ul cat mai sus in cautarile Google. In teorie, SEO inseamna o structurare atenta a fiecarei pagini, oferirea unor informatii de buna calitate si o promovare corecta in medii externe.

In practica, intregul proces este mult mai dificil si mai complex. Iata 5 sfaturi SEO care iti pot aduce mai mult trafic:

1. Asigura-te ca site-ul se incarca rapid! Viteza de incarcare este extrem de importanta, in conditiile in care vizitatorii nu au foarte multa rabdare iar Google-ul tine cont de acest aspect. De multe ori, este bine sa pui in balanta calitatea imaginilor si viteza de incarcare a site-ului, iar castigatorul trebuie sa fie intotdeauna viteza.

Nu doar imaginile pot influenta viteza, insa: gazduirea web sau modul in care este scris codul HTML pot avea un cuvant serios de spus.

2. Scrie doar continut util! Nu scrie continut doar de dragul de a scrie continut. In momentul in care publici o pagina noua este important ca aceasta sa fie utila pentru potentialii clienti. Motoarele de cautare inteleg importanta continutului de calitate si analizeaza timpul pe care fiecare vizitator il petrece pe paginile site-ului. Evident, continutul trebuie sa fie scris pe baza cuvintelor cheie cautate, insa utilitatea lui trebuie sa fie cel mai important aspect de luat in calcul.

3. Optimizeaza adresa URL a paginii! De multe ori, adresa URL este neglijata, iar linkurile ajung sa fie de forma : site.ro/articole/12312340.php/ Un link bine optimizat ar trebui sa fie de forma https://www.limedigital.ro/

4. Pune-te mereu in pielea vizitatorului si incearca sa faci navigarea site-ului sa fie cat mai simpla. Desi de multe ori site-urile complexe ar putea parea mai atractive, pentru a fi cat mai eficient este bine sa ai un site cat mai simplu de folosit, atat de cei care au experienta in mediul online, cat si de cei care abia il descopera.

5. Nu neglija meta descrierea si titlurile, deoarece sunt cele care conving cititorii atunci cand cauta pe Google.

Fiecare mic detaliu conteaza pe o piata din ce in ce mai concurenta, in care sute de site-uri se bat pentru 10 locuri pe prima pagina in Google. Tocmai de aceea, este bine sa cauti toate secretele unei bune optimizari.

Share & Like 🙂
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.